Kulinarne odkrycia w Sochaczewie – Przewodnik po lokalnych smakach

7 października 2023
Sochaczew to nie tylko atrakcje turystyczne, ale także raj dla smakoszy. Odkryj najlepsze lokalne restauracje i potrawy, które musisz spróbować podczas swojego pobytu.

Restauracja Hotelu Chopin: Wyjątkowe doznania kulinarne
Restauracja w Hotelu Chopin słynie z doskonałej kuchni i serwisu. Z bogatym menu, które łączy lokalne tradycje z nowoczesnymi trendami, każdy posiłek staje się niezapomnianym doświadczeniem.

Szef Restauracji poleca w sezonie jesień 2023:

- SAŁATKI -
SAŁATKA Z KURCZAKIEM / 37 PLN
Grillowana pierś kurczaka na sałacie rzymskiej z pomidorkami cherry, czerwoną cebulą, ogórkiem, bekon, grzankami z focacci, sosem cezar lub miodowo-musztardowym

SAŁATKA Z KREWETKAMI / 41 PLN
Chrupiące krewetki w panko z mieszanką kolorowych sałat, pomidorem, rzodkiewką,
marynowaną papryką, czerwoną cebulą, grzankami z focacci i sosem mango-winegret

- PRZYSTAWKI ZIMNE -
CARPACCIO WOŁOWE / 49 PLN
Plastry ciętej polędwicy wołowej podane z rukolą, parmezanem, kaparami, oliwą truflową oraz grzankami z ciabatty

LITEWSKI FILET Z MATIASA / 33 PLN
Filet z matiasa podany z cebulą, olejem lnianym, czerwonym pieprzem oraz czarnuszką

TATAR WOŁOWY / 47 PLN
Surowa wołowina podana z ogórkiem konserwowym, marynowanymi grzybami, cebulą, serwowana z żółtkiem, emulsją musztardową oraz oliwą paprykową

- PRZYSTAWKI CIEPŁE -
FOCACCIA VEGAN / 33 PLN
Grillowana foccacia podana z salsą z pomidorków cherry i oliwek, rukolą oraz krem balsamiczny

KREWETKI BLACK TIGER / 44 PLN
Krewetki duszone z szalotką, czosnkiem w emulsji maślano-winnej, natką pietruszki i chrupiącą bagietką

- ZUPY -
KREM Z PIECZONEJ DYNI / 28 PLN
Aksamitny krem z pieczonej dyni z chipsem z chorizo, oliwą z pestek dyni i kardamonem

BULION Z KURCZAKA ZAGRODOWEGO / 20 PLN
Aromatyczny bulion z pieczonego kurczaka podany z przepiórczym makaronem, marchewką oraz natką pietruszki

GULYÁSLEVES - WĘGIERSKA ZUPA GULASZOWA / 27 PLN
Węgierska zupa gulaszowa z wołowiną, boczniakami, ziołowymi galuszkami

ŻUREK ŚLĄSKI / 24 PLN
Żurek śląski podany z gotowanym jajkiem przepiórczym, marynowanymi grzybami oraz kraszowanymi ziemniakami z boczkiem

- MAKARONY -
TAGLIATELLE Z KURCZAKIEM / 42 PLN
Makaron tagliatelle z kurczakiem, czarnymi oliwkami, sercami karczocha, natką pietruszki, serem Grana Padano w sosie kremowym

CZARNE RAVIOLI Z KREWETKAMI / 49 PLN
Makaron ravioli faszerowany krewetkami podany z pomidorkami cherry w emulsji winno-maślanej

PIEROGI Z KASZĄ GRYCZANĄ / 37 PLN
Domowe pierogi z kaszą gryczaną, wędzonym serem, natką pietruszki i sosem gorgonzola

SPAGHETTI Z PESTO BAZYLIWYM / 39 PLN
Makaron spaghetti z pesto bazyliowym, pomidorkami cherry, rukolą i orzeszkami pinii

- DANIA CIEPŁE -
BITKI Z DZIKA / 68 PLN
Wolno duszone bitki z dzika w aromatycznym leśnym sosie podane z kluskami dyniowymi oraz zasmażanymi burakami

KOTLET SCHABOWY Z KOŚCIĄ / 48 PLN
Kotlet schabowy podany z puree ziemniaczano-koperkowym oraz kapustą zasmażaną

BURGER WOŁOWY / 52 PLN
Soczysta wołowina, bekon, plastry pomidora, sałata rzymska, ogórek piklowany, ser cheddar, czerwona cebula, sos autorski oraz ziemniaczanymi łódeczkami

PIERŚ Z KURCZAKA SUPREME / 49 PLN
Pierś kurczaka z kostką faszerowana serem pleśniowym, otulona boczkiem podana z czarną soczewicą, marchewką po parysku oraz sosem serowym

FILET Z HALIBUTA / 68 PLN
Pieczony filet z halibuta podany z czarną soczewicą, groszkiem cukrowym, marchewką paryską, chipsem z pietruszki oraz sosem cytrynowo-kaparowym

POLICZKI WOŁOWE / 69 PLN
Wolno pieczone policzki wołowe w czerwonym winie podane z puree ziemniaczano-selerowym,
fasolką szparagową w boczku oraz sosem rozmarynowym

UDKA KACZKI / 69 PLN
Długo pieczony duet kaczych ud podanych z gratin ziemniaczanym z brokułem, zasmażanymi burakami, kompresowanym jabłkiem z majerankiem i sosem żurawinowym

STEK Z POLĘDWICY WOŁOWEJ (250 G) / 119 PLN
Stek z polędwicy wołowej podany z ziemniakiem Hasselback, grillowanymi warzywami oraz sosem z zielonego pieprzu

- DESERY -
SERNIK DYNIOWY / 28 PLN
Delikatny sernik z dyni piżmowej na korzennym spodzie z sosem karmelowym

KREM BRULLE / 26 PLN
Klasyczny krem brulle podany ze świeżymi owocami, kremem śmietankowym oraz opalanym cukrem

FONDANT CZEKOLADOWY / 28 PLN
Ciastko z płynną czekoladą podane z lodami waniliowymi, sezonowymi owocami oraz bitą śmietaną

TARTA JABŁKOWA / 27 PLN
Domowa tarta jabłkowa podana na ciepło z lodami waniliowymi, bitą śmietaną oraz sosem cynamonowym

- MENU DLA DZIECI -
NIE JESTEM GŁODNY!! / 13 PLN
Domowy rosół z makaronem

NIE WIEM!? / 14 PLN
Krem pomidorowy

A PO CO JEŚĆ?! / 21 PLN
Kluseczki ziemniaczane z kurczakiem, sosem pomidorowym i płatkami parmezanu

A CO TO JEST?? / 23 PLN
Chrupiące kawałki kurczaka z frytkami i surówką z marchewki z jabłuszkiem

NIE CHCĘ!! /26 PLN
Kotlecik schabowy z frytkami i mizerią

CHYBA ZJEM!! / 18 PLN
Smażone banany w cieście z sosem klonowym

MOŻE BYĆ!! / 21 PLN
Naleśniki z dżemem lub lodami i sosem czekoladowym

Opinie klientów i atrakcyjne ceny
Hotel Chopin cieszy się doskonałymi opiniami klientów, którzy chwalą zarówno jakość potraw, jak i przyjazną atmosferę. Atrakcyjne ceny i specjalne oferty sprawiają, że jest to idealne miejsce na kulinarne odkrycia.

Twoja kulinarna podróż w Sochaczewie
Odkryj bogactwo smaków Sochaczewa i pozwól sobie na kulinarną przygodę w jednym z najlepszych miejsc w regionie. Hotel Chopin zaprasza na wyjątkowe doznania kulinarne, które na długo pozostaną w Twojej pamięci.